Wij zijn speelgoedfabrikant Ikonic Toys.

Houten speelgoed van Nederlandse bodem!
We houden van mooie objecten, goed ontworpen, inspirerend en verrassend.  

Wij willen de wereld van speelgoed mooier maken, speelgoed dat meer kan dan waar het oorspronkelijk voor bedoeld is. Duurzaam, houten speelgoed waarmee gespeeld kan worden op manieren waar we zelf nooit aan gedacht hebben. Want in onze kinderen zit de meeste creativiteit en verbeelding, en dat willen we motiveren en proberen vast te houden voor de toekomst. 

'If you want creative people, give them time to play' (John Cleese) 

Houten Speelgoed

Voor onze eerste collectie hebben we ons laten inspireren door de bekende houten treinbaan. Het ontwerp is inmiddels meer dan 50 jaar oud, het is briljant en nog steeds ontzettend populair. En wie heeft er niet mee gespeeld? Dit houten speelgoed is ijzersterk, als ontwerp, en als speelgoed. Dat inspireert ons. Dat bracht ons tot het ontwerpen van een Nederlandse houten trein, de houten racebaan, en de race auto transporter

Met de Fiep Westendorp puzzels, De Rode Kraanwagen en onze Nederlandse politieauto's, houten brandweerauto's, en ambulances hebben we onze collectie typisch Nederlands speelgoed nog verder uitgebreid. En dat wordt alleen maar meer, binnenkort zijn ook de houten auto's beschikbaar die ontworpen zijn door Dutch Designer Floris Hovers.

Houten speelgoed kopen? Consumenten kunnen direct hier online speelgoed bestellen, of kijk op deze pagina met speelgoedwinkels voor een winkel in de buurt.Duurzaam speelgoed

Welke producten om ons heen zijn er nog over pakweg, 20 jaar? Of over 40 jaar? Kijk eens rond, veel zullen dat er niet zijn. Wij grijpen de kans aan om houten speelgoed te maken dat wordt doorgegeven van generatie op generatie. Hoe fascinerend is dat? Iets te ontwerpen waar over 40 jaar nog steeds mee gespeeld wordt!
It's mind-blowing! 

Follow us on Instagram!
Real Time Web Analytics
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »