Houten Speelgoed Blog

Floris Hovers Houten Dieren nu op Kickstarter

Floris Hovers Houten Dieren nu op Kickstarter

Ontwerper Floris Hovers (1976) heeft voor het Nederlandse speelgoedmerk Ikonic Toys een serie houten dieren ontworpen. De serie bestaat uit 13 dieren, en draagt de kenmerkende signatuur van Floris Hovers. Om de set in productie te nemen is er een campagne gestart op het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter.

Maurice Doorduyn in gesprek met Hans Bourlon van Studio 100

Maurice Doorduyn in gesprek met Hans Bourlon van Studio 100

In 1996 richtten Gert Verhulst en Hans Bourlon een productiehuis op: Studio 100. Sindsdien hadden ze het ene succes na het andere in de Benelux. Het bedrijf is nog volop in ontwikkeling. Ziggo Zakelijk volgde het bedrijf en maakte een documentaire over het huidige succes en de plannen van Studio 100 voor de toekomst. Ziggo Zakelijk gaf ook de ruimte voor jonge ondernemers om in gesprek te gaan met oprichter Hans Bourlon. In dit openhartige gesprek legt speelgoedontwerper Maurice Doorduyn van Ikonic Toys zijn problemen voor aan de CEO van Studio 100.

Duotone Serie van Floris Hovers nu op Kickstarter!

Duotone Serie van Floris Hovers nu op Kickstarter!

De ‘Duotone Serie’ is een lijn van zes auto’s ontworpen door Floris Hovers voor Ikonic Toys. De nieuwe lijn draagt de unieke signatuur van Floris Hovers, die internationale bekendheid geniet als meubel- en speelgoedontwerper. Om de serie in productie te nemen is er een campagne gestart op het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter.

Workshop Ikonic Toys houten speelgoed op de Negenmaandenbeurs

Workshop Ikonic Toys houten speelgoed op de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs is al jaren het ijkpunt voor jonge en aanstaande ouders, om de laatste trends en producten in babyland te ontdekken. In samenwerking met de ASN Bank en BabyBeGood is het duurzame paviljoen 'Puur Baby Plaza' al een aantal jaren een begrip op de Negenmaandenbeurs. Tijdens de beurs verzorgt Ikonic Toys een creatieve doe-het zelf-workshop 'bouw een voertuig op wielen', met name gericht op de mannelijke beursbezoeker. Met wielen, plastic afvalmaterial en hout kan houten speelgoed gemaakt worden.

Real Time Web Analytics
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »