Duotone Serie van Floris Hovers nu op Kickstarter!

Crowdfunding via Kickstarter

De Kickstarter campagne is hier te vinden. Om deze actie te steunen kan er gedoneerd worden, en deelnemers kunnen een keuze maken uit diverse gelimiteerde uitvoeringen als beloning. Indien het streefbedrag van de crowdfunding actie niet gehaald wordt, worden er geen bedragen afgeschreven bij de donateurs. 


Help mee om deze auto's in productie te nemen, en steun ons op Kickstarter!

Floris Hovers Dutch Design Speelgoed


Vormgeving

De auto’s van de Duotone serie zijn kleurrijk, abstract maar met een duidelijke link naar het verleden; een aantal iconische vormen van oude voertuigen zijn duidelijk herkenbaar in de ontwerpen. Door de minimalistische vormgeving laat het ruimte voor de fantasie van het kind. Door de karakteristieke vormgeving kan de lijn in de toekomst uitgebreid worden met nieuwe voertuigen.

De auto’s worden verpakt in een fraaie, driedelige geschenkverpakking.

Floris Hovers Houten Speelgoed Ikonic Toys Kickstarter


Ikonic Toys

Het Nederlandse speelgoedmerk Ikonic Toys is opgericht in 2015 door ontwerper Maurice Doorduyn. De kleine collectie wordt verkocht in binnen- en buitenland, van de museumshop van Het Stedelijk Museum Amsterdam, tot The Conran Shop Japan tot het Petersen Automotive Museum in Los Angeles. Het merk staat bekend om de detaillering en de typisch Nederlandse thema’s. Een samenwerking met de bekendste Nederlandse speelgoedontwerper Floris Hovers lag dan ook voor de hand. Met de ‘Duotone Serie hoop Ikonic Toys internationaal voet aan de grond te krijgen bij design- en museumwinkels.

Floris Hovers Studio Atelier Speelgoedontwerper


Floris Hovers

Floris Hovers (1976) studeerde aan de Design Academy en heeft zijn atelier en werkplaats in Raamsdonksveer. Hij brengt zijn ontwerpen terug naar de absolute essentie, zonder dat het object aan kracht inboet. Zijn gevoel voor kleur, compositie en vorm komen tot uiting in zijn speelse ontwerpen.

Floris kreeg internationale bekendheid door zijn iconische Archetoys, deze miniatuurvoertuigen worden geproduceerd door het Italiaanse designlabel Magis, en zijn opgenomen in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.